×

Verrekijkers

Robtics | BinoculairenBinoculairen of verrekijkers zijn twee telescopen die naast elkaar zijn gemonteerd en in dezelfde richting zijn uitgelijnd, zodat de kijker met beide ogen kan gebruikt worden bij het bekijken van verre objecten. De meeste kunnen vanuit de hand gebruikt worden, hoewel de afmetingen sterk variëren van operakijkers tot militaire/astronomische modellen op grote statieven.

In tegenstelling tot een (monoculaire) telescoop, geven verrekijkers gebruikers een driedimensionaal (3D) beeld: voor dichterbij gelegen objecten produceren de twee individuele beelden, gepresenteerd aan elk van de ogen van de waarnemer vanuit enigszins verschillende gezichtspunten, een samengevoegd beeld met een indruk van diepte.

Optiek heeft de eigenschap om het beeld op zijn kop te zetten. De meeste binoculairen maken gebruik van prisma's om het beeld weer rechtop te zetten. Binoculairen met Porro-Prisma's zijn korter en wijder gebouwd. Binoculairen met Dakkant-Prisma's langer en smaller van vorm.

Elke verrekijker is voorzien van een aanduiding zoals 8x42, 7x50, 15x70, 20x80 etc. Het eerste getal geeft de vergroting aan. Het tweede getal is de opening van de objectieven in milimeters. Een 7x50 verrekijker vergroot dus 7x en heeft 50mm doorsnee objectieven.

Vanzelfsprekend is de grootte van de objectieven het belangrijkste bij astronomisch gebruik. Hoe groter deze zijn, hoe meer licht er in valt en hoe meer je kunt zien! Lagere vergotingen kunnen nog wel uit de hand gebruikt worden, maar het is veel fijner om een binocuair op een goed en stevig statief te gebruiken.

Kunt u niet vinden wat u zoekt of heeft u hulp nodig bij het selecteren van de beste binoculair voor u? Neem contact op met Robtics! We helpen u graag verder!

Filter op:
Merk
Price
-
Binoculair opening (mm)
Binoculair vergroting
Binocular Series

Laatste reviews

Product toegevoegd aan wishlist
Product added to compare.