×

Camera's

Robtics | Camera'sVoor het vastleggen van al dat hemelse moois zijn er veel interessante camera's beschikbaar met zeer uiteenlopende specificaties. De verschillen zitten voornamelijk in verschillende chip karakteristieken, softwarematige aansturing, uitlezing en ondersteuning, kwaliteit van de interne componenten zoals de koeling en de mechanische bouw van de camerabehuizing. Hierdoor is er voor elke toepassing een passende oplossing.

Voor het maken van opnames met langere belichtingstijden zoals bij deepsky fotografie, is het koelen van de chip noodzakelijk om thermische ruis tegen te gaan. Dit soort camera's bevinden zich in de CCD categorie. Hier zijn CCD, CMOS en andere soorten camera's opgenomen.

Het fotograferen van maan en planeten wordt gedaan met camera's die voor wat ontwerp betreft verwant zijn aan webcams. Met maan- en planeetcamera's worden vaak de eerste stappen in astrofotografie gezet maar het kan ook makkelijk ontaarden in een ontzettend interessante specialisatie!

Digitale spiegel reflex camera's (DSLR) worden ook vaak ingezet voor astrofotografie. Door een modificatie kunnen gewone consumenten DSLR camera's nog geschikter gemaakt worden voor astrofotografie.

Autoguiders zijn specifieke volgcamera's voor het zogenaamde autoguiden. De camera houdt met behulp van speciale autoguide software de volgster precies op zijn plaats door de montering bij afwijkingen bij te sturen.

Een all sky camera is een camerasysteem die in één keer de gehele hemel kan vastleggen. Dit is handig voor bijvoorbeeld het vastleggen van meteoren, poollicht activiteit of het monitoren van hemelcondities. All sky camera's staan over het algemeen de hele nacht aan en kunnen naast de specifieke toepassing ook gewoon hele mooie filmpjes opleveren!

Specialty camera's zijn speciaal ontworpen voor heel specifieke doelen zoals seeing monitors of camera's voor microscopische of spectrografische analyse.

In deze sectie bevindt zich een zeer grote selectie van astronomische camera's om uw telescoop uitrusting compleet te maken.

Kunt u niet vinden wat u zoekt of wilt u hulp bij het selecteren van de voor u meest geschikte camera? Neem contact op met Robtics! We helpen u graag!

Filter op:
Categorieën
Merk
Price
-
Camera type
Camera kenmerken
Camera serie
Camera Accessoires

Laatste reviews

Product toegevoegd aan wishlist
Product added to compare.