×

Dauwpreventie

Robtics | DauwpreventieGlas in een afkoelende omgeving heeft de nare eigenschap dat het kan beslaan. Afhankelijk van de vochtigheid en de dauwtemperatuur zorgt beslagen optiek ervoor dat de waarneemsessie vroegtijdig moet worden gestaakt. Helaas is dat in het Nederlandse klimaat vaak maar al te snel. Gelukkig zijn hier mooie oplossingen voor!

Met behulp van een dauwkap wordt een klein beetje warme lucht gevangen en hierdoor wordt niet of in elk geval een stuk later het dauwpunt bereikt. Beslaan wordt hierdoor dus vookomen of uitgesteld.

De optiek een beetje verwarmen, is ook een effectief middel tegen beslaan omdat ook hier ervoor gezorgd wordt dat het dauwpunt niet wordt bereikt. Het verwarmen gebeurt met dauwlinten en een dauwlintcontroller.

Dauwlinten zijn er in verschillende lengten en worden om de telescoop heen gedaan op de plek waar het glas zit. Aan de dauwlint zit een specifieke stekker die in een dauwlintcontroller wordt gestoken.

Met een dauwlintcontroller kan de warmte van een dauwlint worden geregeld. Hoevochtiger, hoe harder het lintje opgestookt dient te worden. Zorg er wel voor dat het niet te warm wordt opgestookt omdat dit het beeld weer nadelig beinvloedt. De controller is voorzien van een autosigarettenaanstekerplug waarmee het dauwlint wordt gevoed.

In deze categorie kunnen alle soorten dauwpreventiemiddelen zoals dauwkappen, linten en controllers teruggevonden worden samen met accessoires om ervoor te zorgen dat we niet vroegtijdig moeten opruimen.

Kunt u niet vinden wat u zoekt of wilt u hulp bij het selecteren van de voor u meest geschikte dauwbescherming? Neem contact op met Robtics! We helpen u graag!

Laatste reviews

Product toegevoegd aan wishlist
Product added to compare.