×

Collimatie

Robtics | Collimatie

Collimatie is het afstellen van telescoopoptiek. Elke telescoop functioneert pas optimaal als de optiek goed is afgesteld. Bij met name spiegeltelescopen is dat regelmatig nodig omdat de afstelling door gebruik en transport ontregeld kan raken. Dit is niet erg en met een beetje oefening is het een fluitje van een cent. Het afstellen wordt een stuk eenvoudiger met speciale collimatie hulpmiddelen.

Een heel goed visueel hulpmiddel bij het collimeren van met name spiegeltelescopen is een lasercollimator. Een lasercollimator projecteert een stipje op de spiegels en hierdoor zie je het resultaat van de afstelling.

Een cheshire oculair is een budgetvriendelijke collimatietool waarmee positionering en tilt van spiegels op het oog kan worden afgesteld.

Bob's Knobs vervangen de standaard collimatieschroeven of -inbusbouten en hiermee kan het verstellen handmatig gebeuren zonder een schroevendraaier of inbussleutel.

Collimeren kun je ook visueel op een ster. Als je dit overdag wilt doen, gebruik dan een kunstster.

Kunt u niet vinden wat u zoekt of wilt u hulp bij het selecteren van het voor u meest geschikte collimatiegereedschap? Neem contact op met Robtics! We helpen u graag!

Laatste reviews

Product toegevoegd aan wishlist
Product added to compare.