×

Bob's Knobs

Robtics | Bob's KnobsVoor maximale prestaties moeten de primaire en secundaire spiegels van uw telescoop correct zijn afgesteld (gecollimeerd). Collimatie van een SCT-telescoop wordt meestal bereikt door drie schroeven op de behuizing van de secundaire spiegel af te stellen om de secundaire spiegel dusdanig te kantelen totdat het beeld onvervormd in het oculair verschijnt. Voor Newton telescopen waaronder de Schmidt-Newton en Maksutov-Newton, wordt collimatie meestal bereikt door eerst de secundaire vlakke spiegel en daarna de primaire spiegel af te stellen met behulp van een lasercollimator of ander collimatiehulpmiddel. Collimatie is van cruciaal belang en moet altijd worden gecontrolleerd en eventueel worden uitgevoerd telkens wanneer de telescoop is verplaatst.

Helaas kan het collimeren van een telescoop met de fabrieksschroeven frustrerend zijn vanwege de noodzaak om in het donker naar de schroeven te zoeken met een inbussleutel of een kruiskopschroevendraaier en de moeilijkheid om deze gereedschappen te gebruiken terwijl u door het oculair kijkt om de effecten van de aanpassingen te beoordelen. Bob's Knobs vereenvoudigen het collimatieproces aanzienlijk door de fabrieksschroeven te vervangen door duimschroeven. Terwijl u door het oculair kijkt, kunt u de collimatie snel aanpassen zonder gereedschap.

Kunt u niet vinden wat u zoekt of heeft u hulp nodig bij het selecteren van de beste Bob's Knobs voor u? Neem contact op met Robtics!

Laatste reviews

Product toegevoegd aan wishlist
Product added to compare.