×

Binoviewers

Robtics | BinoviewerEen binoviewer is een optisch apparaat dat is ontworpen om binoculair (met twee ogen) kijken mogelijk te maken door een enkel objectief (lens).

In tegenstelling tot een verrekijker is stereoscopisch kijken niet mogelijk, omdat beide beelden door hetzelfde objectief worden geproduceerd en dus niet verschillen, behalve voor afwijkingen die door de binoviewer zelf worden veroorzaakt. Binoculair kijken stelt het visuele systeem van de hersenen echter in staat om gebruik te maken van binoculaire sommatie, wat resulteert in een meer ontspannen kijkervaring en een verhoogd vermogen om kleine en contrastarme details te detecteren.

Een binoviewer bestaat uit een bundelsplitser die het beeld van het objectief opsplitst in twee identieke (maar zwakkere) kopieën en een systeem van prisma's of spiegels die de beelden doorgeven aan een paar identieke oculairs. Om twee exact identieke beelden te krijgen zodat deze door de ogen comfortabel kunnen worden gecombineerd, is het belangrijk om exact identieke oculairs te gebruiken.

Alle binoviewers voegen een aanzienlijke afstand toe waardoor het licht van de objectieflens moet reizen. Deze extra lengte betekent dat u, om het beeld in focus te krijgen, de focuser moet aanpassen om de oculairs in een binoviewer dichter bij het doel van de telescoop te plaatsen. In veel gevallen, met name bij Newtons en refractors, is dit vaak onmogelijk omdat de focuser niet voldoende in-travel heeft. De meeste binoviewers zijn uitgerust met of hebben een optioneel extra optisch element nodig, door verschillende fabrikanten de optische correctorassemblage (OCA), het optische correctorsysteem (OCS) of de glazen padcorrector (GPC) genoemd zodat u uw binoviewers kunt meenemen naar focus. In wezen is dit een barlowlens en vergroot typisch 1,6x of 2x.

Kunt u niet vinden wat u zoekt of wilt u hulp bij het selecteren van de voor u meest geschikte binoviewer? Neem contact op met Robtics! We helpen u graag!

Laatste reviews

Product toegevoegd aan wishlist
Product added to compare.