×

Collimator

Robtics | Collimator

Collimatoren ondersteunen het collimatieproces van telescopen. Met behulp van een collimator is het eenvoudiger vast te stellen of een goede collimatie is bereikt. Dit kan doordat de uitlijning concentrisch wordt bekaderd en met behulp van een kruispatroon wordt verduidelijkt zoals in een cheshire oculair of met behulp van een geprojecteerde lichtpatroon zoals in een lasercollimator.

Spiegel telescopen kunnen het makkelijkst met een lasercollimator worden afgesteld. In de praktijk werkt dit het eenvoudigst. Budgetvriendelijker maar in de praktijk wel lastiger is een cheshire oculair. Hierbij moet visueel ingeschat worden of collimatie is bereikt en hier is wat meer ervaring wenselijk.

Als collimatie cruciaal is zoals bij hoge resolutie maan- en planeetfotografie biedt HoTech een complete collimatie-opstelling. Hiermee kan op het gemak en bij goed daglicht een perfecte collimatie worden bereikt. Met name bij SCT en RC telescopen biedt dit veel meerwaarde.

Kunt u niet vinden wat u zoekt of wilt u hulp bij het selecteren van het voor u meest geschikte collimatiegereedschap? Neem contact op met Robtics! We helpen u graag!

Laatste reviews

Product toegevoegd aan wishlist
Product added to compare.