×

Correctie optiek

Robtics | Correctie Optiek

Corrigerende optiek kan soms nodig zijn om specifieke optische beeldfouten van spiegels of lenzen op te lossen.

Elke lenzenkijker of refractor heeft een gekromd beeldveld en omdat een chip van een camera recht is, moet het beeldveld voor goede astrofotografie vlak getrokken worden. Dit wordt bereikt met een zogenaamde Field Flattener.

Elke spiegelkijker of refractor heeft in meer of mindere mate last van coma. Dit is het optische effect waarbij sterren dichterbij de rand niet meer mooie puntjes zijn, maar meer op komeetjes lijken. Dit kan worden opgelost met een Coma Corrector.

Met een Focal Reducer kan het brandpunt van een telescoop worden verkort. Hierdoor hoeft fotografisch minder lang te worden belicht en past een bepaald object wat makkelijker in het beeldveld. Field Flatteners en Coma Correctoren kunnen soms ook een Focal Reducer zijn.

Met behulp van een Extender kan het brandpunt van een telescoop worden verlengd. Dit kan handig zijn voor het opvoeren van de vergroting en het corrigeren van diverse beeldfouten.

De oogafwijking astigmatisme kan worden gecompenseerd met behulp van Dioptrx van TeleVue.

Een SCT telescoop kan met behulp van een HyperStar omgebouwd worden tot een fotografisch zeer snel systeem.

Adaptive Optics kan worden ingezet om nadelige seeingseffecten te minimaliseren tijdens hoge resolutiefotografie.

Kunt u niet vinden wat u zoekt of wilt u hulp bij het selecteren van de voor u meest geschikte correctie optiek? Neem contact op met Robtics! We helpen u graag!

Laatste reviews

Product toegevoegd aan wishlist
Product added to compare.