×

Koelsystemen

Robtics | Cooling devices

Een telescoop kijkt naar hemellichamen en tegelijkertijd door een dikke laag lucht. Op de kwaliteit van de lucht hebben we als amateurastronoom helaas niet heel veel invloed. Waar we wel invloed op kunnen uitoefenen, is de kwaliteit van de lucht in de telescoop zelf.

Deze kwaliteit en met name de temperatuur van de lucht heeft een grote invloed op de kwaliteit van het beeld dat de kijker vormt. Dit effect kun je vergelijken met de luchtkolkingen boven een asfaltweg op een warme zomerse dag. Een telescoop geeft dan ook pas een optimaal beeld wanneer de optiek van de telescoop afgekoeld is tot de omgevingstemperatuur. Hierdoor zijn de temperatuurverschillen tussen de lucht en het glas weg en hierdoor verstoort de warme luchtstroom die van de optiek afkomt het beeld niet.

Om de optiek en niet te vergeten de lucht in de kijkerbuis sneller af te laten koelen, kunnen speciaal hiervoor geschikte koelsysteem worden gebruikt. Deze koelsystemen laten koelere buitenlucht door de buis circuleren waardoor de kijkerbuis inclusief optiek veel sneller op omgevingstemperatuur zijn en je dus ook eerder met de waarneemsessie kan beginnen!

Kunt u niet vinden wat u zoekt of wilt u hulp bij het selecteren van het voor u meest geschikte koelsysteem? Neem contact op met Robtics! We helpen u graag!

Filter op:
Merk
Price
-

Laatste reviews

Product toegevoegd aan wishlist
Product added to compare.