×

Bahtinov maskers

Robtics | Bahtinov

Het Bahtinov-masker is een apparaat dat wordt gebruikt om telescopen nauwkeurig scherp te stellen. De telescoop wordt op een heldere ster gericht en een Bahtinov-masker wordt voor het objectief van de telescoop geplaatst.

Het masker bestaat uit drie afzonderlijke roosters, zodanig geplaatst dat de roosters drie diffractielijnen produceren. Als het focus van het instrument wordt veranderd, lijkt de centrale diffractielijn over de twee diffractielijnen die een kruis vormen te wandelen. Het optimale focus wordt bereikt wanneer de kruispunten van de drie lijnen precies samenvallen.

Kleine afwijkingen van het optimale focus zijn hiermee eenvoudig zichtbaar. Voor astrofotografie kan een digitaal beeld door software worden geanalyseerd om de uitlijning van de punten naar subpixelresolutie te lokaliseren en dit proces kan worden geautomatiseerd en door middel van het toevoegen van een electrische focuseerinrichting is op deze manier een autofocus systeem te maken!

Als het systeem perfect is scherpgesteld met behulp van het Bahtinov masker is het belangrijk om niet te vergeten het Bahtinov masker weer te verwijderen!

In deze sectie bevindt zich een zeer grote selectie van bahtinov maskers om uw telescoop uitrusting compleet te maken.

Kunt u niet vinden wat u zoekt of wilt u hulp bij het selecteren van het voor u meest geschikte behtinov masker? Neem contact op met Robtics! We helpen u graag!

Laatste reviews

Product toegevoegd aan wishlist
Product added to compare.