×

Waarnemen

Robtics | Waarnemen

Het visueel waarnemen van de sterrenhemel kan al met het blote oog of met hulp van een optisch hulpmiddel. Verrekijkers of telescopen zorgen ervoor dat er meer licht wordt verzameld dan met het blote oog en hierdoor kunnen er zwakkere objecten en kleinere details worden gezien. Terwijl telescopen ervoor zorgen dat er zoveel mogelijk licht wordt verzameld, zorgen oculairen ervoor dat het beeld wordt vergroot. Een barlow-lens kan samen met een oculair worden gebruikt om de vergroting nog meer op te voeren. Filters worden gebruikt om lichtvervuiling te verminderen of om contrasten in nevels of details op planeten te versterken.

Om al dat moois zo goed mogelijk te kunnen zien, is het goed om naar een zo donker mogelijke locatie te gaan. Het menselijk oog moet zich aanpassen aan het weinige licht door de diameter van de pupil te vergroten. Dit heeft tijd nodig en hierdoor ga je steeds meer zien terwijl je ogen wennen aan het donker. Om toch te kunnen zien wat je doet, kun je het best een zwakke rode lamp gebruiken zodat je jezelf niet verblindt.

Alles wat nodig is om de sterrenhemel visueel waar te nemen valt terug te vinden in deze sectie. Oculairen en oculair accessoires, filters, zenitspiegels en -prisma's, binoviewers en nog veel meer.

Kunt u niet vinden wat u zoekt of wilt u hulp bij het selecteren van de voor u meest geschikte waarneem tools? Neem contact op met Robtics! We helpen u graag!

Filter op:
Categorieën
Merk
Price
-
Oculair type
Oculairmaat
Oculair brandpunt
Oculair beeldveld
Oculair serie
Vergrotingsfactor
Binoculair opening (mm)
Binoculair vergroting
Binocular Series

Laatste reviews

Product toegevoegd aan wishlist
Product added to compare.