×

Reflector (Spiegel)

Robtics | Reflector TelescopenReflectoren of spiegeltelescopen zijn kijkers die alleen gebruik maken van gereflecteerd licht door middel van spiegels. Er valt dus geen licht door lenzen. Het voordeel hiervan is dat deze systemen relatief goedkoop zijn, omdat het maken van een goede spiegel vele malen makkelijker en dus goedkoper is dan het maken van een goede lens.

Er zijn meerdere soorten reflector telescopen waarvan de Newton telescoop wel de bekendste is. Bij een Newton kijker komt het beeld tot stand via een hol geslepen hoofdspiegel en een vlakke vangspiegel. Bij een gegeven opening is de Newton kijker meestal de voordeligste, en zeker niet de minste. In deze categorie vindt u ook de Dobson kijkers, wat zeer grote kijkers zijn voor een relatief lage prijs.

Meer gespecialiseerd zijn de zogenaamde classieke Cassegrain telescopen. Deze hebben een erg lang brandpunt en dat maakt deze systemen zeer geschikt voor maan- en planetenobservatie en fotografie.

Alle reflector telescopen hebben in meer of mindere mate van coma. Dit is een optisch effect waarbij sterren naar de randen toe uitgesmeerd worden. Coma kan gecorrigeerd worden met behulp van een optische corrector: de zogenaamde coma corrector.

In deze sectie zijn alle verschillende smaken reflector telescopen terug te vinden!

Kunt u niet vinden wat u zoekt of wilt u hulp bij het selecteren van de voor u meest geschikte telescoop? Neem contact op met Robtics! We helpen u graag!

Filter op:
Merk
Price
-
Telescoop systeem
Telescoop type
Telescoop opening (mm)
Telescoop brandpunt (mm)
Telescoop openingsverhouding (F)
Telescoop serie

Laatste reviews

Product toegevoegd aan wishlist
Product added to compare.