×

Zonnetelescopen

Robtics | ZonnetelescopenAstronomie is een fantastische hobby! Een nadeel is dat het altijd 's-nachts plaatsvindt. Gelukkig is er overdag astronomisch ook voldoende te beleven!

De zon is de dichtsbijzijnde ster en hierdoor leent zij zich er uitstekend voor om haar in detail te bestuderen. Vanwege de helderheid zijn er speciale filters nodig en speciale zonnetelescopen hebben deze filters ingebouwd waardoor het veilig is om hierdoor naar de zon te kijken.

De zon kan in verschillende golflengten van het licht worden waargenomen en zij laat dan telkens andere dingen zien.

De zon in wit-licht bekijken, kan met objectief filters en een Herschel-wedge. Hiermee is het mogelijk om zonnevlekken, fakkelvelden en granulatie te zien.

Het meest interessant is de zon in zogenaamd H-alpha licht. Met speciale H-alpha zonnetelescopen is er bijzonder veel detail te zien op het oppervlak van de zon en deze telescopen laten zelfs de protuberansen (zonnevlammen) zien!

Een speciale smaak is Calcium-K licht. Visueel is dit helaas niet zo heel interessant maar fotografisch des te meer!

Het leuke van het waarnemen of fotograferen van de zon is dat de zon een zeer dynamische wereld is. Elke keer als je kijkt, is het weer een verrassing wat er te zien is. Dit verveelt nooit!

Kunt u niet vinden wat u zoekt of heeft u hulp nodig bij het selecteren van de meets geschikte zonnetelescoop voor u? Neem contact op met Robtics! We helpen u graag verder!

Filter op:
Merk
Price
-
Telescoop systeem
Telescoop type
Telescope Lens type
Telescoop opening (mm)
Telescoop brandpunt (mm)
Telescoop openingsverhouding (F)
Telescoop serie

Laatste reviews

Product toegevoegd aan wishlist
Product added to compare.