Ihr Konto  |  Mein Wishlist  |  Warenkorb  |  Kasse   
  Startseite » Montierungen » Parallactik » Sky-Watcher HEQ5 PRO SynScan GOTO parallactische montierung » Meinungen
Kategorien
Hersteller
Neue Produkte Zeige mehr
Orion Optics UK OMC 200 Deluxe 200mm F20 Maksutov OTA
Orion Optics UK OMC 200 Deluxe 200mm F20 Maksutov OTA
9.450,00 EUR
Schnellsuche
Kundenservice
Über uns
Unsere AGB's
Privatsphäre
 und Datenschutz

Liefer- und
 Versandkosten

FAQ
Kontakt
Sky-Watcher HEQ5 PRO SynScan GOTO parallactic mount free powersupply
[SW_20886]
1.099,00 EUR 1.049,00 EUR
von Daniel Beetsma Datum hinzugefügt: Mittwoch, 29. November 2017
De HEQ5 pro geldt als de gouden standaard waar het gaat om betaalbare instapmodellen voor long-exposure (DSO) astrofotografie. De ervaring die keer op keer wordt opgedaan is dat je van een lichter statief spijt krijgt; vanaf de HEQ5 Pro (witte versie, met pro logo) zijn de stappenmotoren sterk en nauwkeurig en ingebouwd, en heeft de montering een ST4 guidingpoort. Draagt met gemak elke betaalbare doublet of triplet inclusief CCD met filterwiel, of een 150mm newton (200 is op de rand). Werkt probleemloos samen met het EQ-mod platform zodat de handcontroller niet meer nodig is en je met pulseguiding alles via de laptop doet. Je kunt 11.000 euro uitgeven aan de duurste statieven die er zijn: maar de verbetering zit hem dan bottom line vooral in payload - een goed gebalanceerde PEC-gecorrigeerde HEQ5 met goede OAG guiding kan zo ontzettend nauwkeurig en lang volgen dat de seeing in Nederland eerder de bottleneck gaat zijn.

Het verschil met de HEQ5 Syntrek (dit is de SynScan) zit hem puur in de handcontroller. De SynScan bevat GoTo functionaliteit, de Syntrack kan alleen tracken en slewen. Werk je met een laptop dan maakt het niet meer uit en omzeil je de controller.

De mount heeft ook enkele notoire nadelen. De eerste is de moeizame werking van de altitude afstelling. Het design is niet zo goed en dit bemoeilijkt enigszins een soepele pooluitlijning. Je moet over sterke handen beschikken en je montering soms een handje helpen.

Verder heeft de montering enige backlash - helemaal niet vreemd voor monteringen in deze prijsklasse. Fanatiekere HEQ5 gebruikers doen daarom soms een belt drive mod om dit probleem op te lossen. Het is belangrijk te weten dat in nieuwere skywatcher modellen zowel de verbeterde latitude-adjustment als de belt-drives standaard meegenomen zijn: Skywatcher luistert dus naar haar community.

Met stip op 1 het allerbeste instapstatief voor DSO astrofotografie, en vooral tweedehands zeer aantrekkelijk. Wil je serieus beter dan dit, dan mag je het budget bijna verdubbelen naar 1800+ voor de AZ-EQ6 of een Losmandy, en dan nog zitten de verschillen hem vooral in payload en gebruiksgemak, en nog niet eens per se in prestaties.

Bewertung: 5 von 5 Sternen! [5 von 5 Sternen!]
 Zurück 
 Bewertung schreiben 

Sprachen
Nederlands English Deutsch
Shipping Zeige mehr
Bewertung schreibenGünstige Versandkosten!
Warenkorb Zeige mehr
0 Produkte
Hersteller Info
Sky-Watcher
Sky-Watcher Homepage
Mehr Produkte
Benachrichtig Zeige mehr
BenachrichtigungenBenachrichtigen Sie mich über Aktuelles zu diesem Artikel Sky-Watcher HEQ5 PRO SynScan GOTO parallactische montierung
Angebote Zeige mehr
SKY-WATCHER STAR ADVENTURER (PHOTO SET)
SKY-WATCHER STAR ADVENTURER (PHOTO SET)
299,00 EUR
269,00 EUR
Zeige alle Sonderangebote
Bewertungen Zeige mehr
Sky-Watcher HEQ5 PRO SynScan GOTO parallactische montierung
De HEQ5 pro geldt als de gouden standaard waar het gaat om b ..
5 von 5 Sternen!
Handbücher Zeige mehr
Bewertung schreibenSuchen Sie Sky-Watcher Handbücher? Besuchen Sie unser Handbucharchiv!
telescoop sterrenkijker winkel  telescopen sterrenkijkers kopen

Copyright © 2018 Robtics