My Account  |  My Wishlist  |  Cart Contents  |  Checkout   
  Home » Mounts » Parallactic » Sky-Watcher HEQ5 PRO SynScan GOTO parallactic mount free powersupply » Reviews
Categories
Manufacturers
What's New? more
Geoptik Flash Adapter
Geoptik Flash Adapter
60,00 EUR
Quick Find
Customer service
About Us
Conditions of Use
Privacy Notice
Shipping & Returns
FAQ
Contact Us
Sky-Watcher HEQ5 PRO SynScan GOTO parallactic mount free powersupply
[SW_20886]
1.099,00 EUR 1.049,00 EUR
by Daniel Beetsma Date Added: Wednesday 29 November, 2017
De HEQ5 pro geldt als de gouden standaard waar het gaat om betaalbare instapmodellen voor long-exposure (DSO) astrofotografie. De ervaring die keer op keer wordt opgedaan is dat je van een lichter statief spijt krijgt; vanaf de HEQ5 Pro (witte versie, met pro logo) zijn de stappenmotoren sterk en nauwkeurig en ingebouwd, en heeft de montering een ST4 guidingpoort. Draagt met gemak elke betaalbare doublet of triplet inclusief CCD met filterwiel, of een 150mm newton (200 is op de rand). Werkt probleemloos samen met het EQ-mod platform zodat de handcontroller niet meer nodig is en je met pulseguiding alles via de laptop doet. Je kunt 11.000 euro uitgeven aan de duurste statieven die er zijn: maar de verbetering zit hem dan bottom line vooral in payload - een goed gebalanceerde PEC-gecorrigeerde HEQ5 met goede OAG guiding kan zo ontzettend nauwkeurig en lang volgen dat de seeing in Nederland eerder de bottleneck gaat zijn.

Het verschil met de HEQ5 Syntrek (dit is de SynScan) zit hem puur in de handcontroller. De SynScan bevat GoTo functionaliteit, de Syntrack kan alleen tracken en slewen. Werk je met een laptop dan maakt het niet meer uit en omzeil je de controller.

De mount heeft ook enkele notoire nadelen. De eerste is de moeizame werking van de altitude afstelling. Het design is niet zo goed en dit bemoeilijkt enigszins een soepele pooluitlijning. Je moet over sterke handen beschikken en je montering soms een handje helpen.

Verder heeft de montering enige backlash - helemaal niet vreemd voor monteringen in deze prijsklasse. Fanatiekere HEQ5 gebruikers doen daarom soms een belt drive mod om dit probleem op te lossen. Het is belangrijk te weten dat in nieuwere skywatcher modellen zowel de verbeterde latitude-adjustment als de belt-drives standaard meegenomen zijn: Skywatcher luistert dus naar haar community.

Met stip op 1 het allerbeste instapstatief voor DSO astrofotografie, en vooral tweedehands zeer aantrekkelijk. Wil je serieus beter dan dit, dan mag je het budget bijna verdubbelen naar 1800+ voor de AZ-EQ6 of een Losmandy, en dan nog zitten de verschillen hem vooral in payload en gebruiksgemak, en nog niet eens per se in prestaties.

Rating: 5 of 5 Stars! [5 of 5 Stars!]
 Back 
 Write Review 

Languages
Nederlands English Deutsch
Shipping more
Write ReviewLow shipping rates!
Shopping Cart more
0 items
Manufacturer Info
Sky-Watcher
Sky-Watcher Homepage
Other products
Notifications more
NotificationsNotify me of updates to Sky-Watcher HEQ5 PRO SynScan GOTO parallactic mount free powersupply
Specials more
Sky-Watcher Explorer-130P SupaTrak AUTO 5.1" Motorised Reflector
Sky-Watcher Explorer-130P SupaTrak AUTO 5.1" Motorised Reflector
359,00 EUR
295,00 EUR
View all Discount Products
Reviews more
Sky-Watcher HEQ5 PRO SynScan GOTO parallactische montering free powersupply
De HEQ5 pro geldt als de gouden standaard waar het gaat om b ..
5 of 5 Stars!
Manuals more
Write ReviewLooking for Sky-Watcher manuals? Visit our manuals archive!
telescoop sterrenkijker winkel  telescopen sterrenkijkers kopen

Copyright © 2018 Robtics