×

Catadioptrisch

Robtics | Catadioptrische Telescopen

Catadioptrische telescopen zijn samengestelde telescopen en gebruiken een combinatie van lenzen en spiegels. Dit zijn compact gebouwde telescopen en zijn relatief licht in gewicht. Twee populaire ontwerpen die je vaak tegenkomt, zijn Schmidt-Cassegrains en Maksutov-Cassegrains.

De Schmidt-Cassegrain is een zeer populair telescoopontwerp. Het heeft een langere brandpuntsafstand waardoor het een instrument is dat voornamelijk wordt gebruikt voor hogere vergrotingen. Vanwege het compacte ontwerp biedt het een grote opening in een relatief kleine telescoop. Dit systeem wordt veel gebruikt voor hoge resolutie maan- en planeetfotografie.

De Maksutov-Cassegrain of Maksutov in het kort is een populair telescoopontwerp voor observatie. Het heeft een lang brandpuntsafstand waardoor het een uitstekend instrument is voor hogere vergrotingen en wordt daarom veel gebruikt voor maan- en planeet observatie. Vanwege het compacte ontwerp biedt het een grote opening in een relatief kleine en lichtgewicht telescoop.

Schmidt-Newton telescopen zijn goede systemen voor astrofotografie.

Dall-Kirkham optische ontwerpen zijn te vinden in high-end telescopen en worden voornamelijk gebruikt voor astrofotografie.

De meeste catadioptrische telescopen hebben last van wat beeldaberraties. Dit is niet slecht, het is gewoon hoe natuurkunde werkt. Om deze reden bieden sommige van deze catadioptrische telescopen geoptimaliseerde versies waarbij een extra lenssysteem corrigeert voor de afwijkingen die resulteren in een coma-vrije telescoop.

In deze sectie zijn alle soorten catadioptrische telescopen opgenomen. Hier vindt u telescopen voor beginners en de beste optische systemen voor professionals.

Kunt u niet vinden wat u zoekt of heeft u hulp nodig bij het selecteren van de beste telescopen voor u? Neem contact op met Robtics! We helpen u graag verder!

Filter op:
Merk
Price
-
Telescoop systeem
Telescoop type
Telescoop opening (mm)
Telescoop brandpunt (mm)
Telescoop openingsverhouding (F)
Telescoop serie

Laatste reviews

Product toegevoegd aan wishlist
Product added to compare.