×

Star Tracker

Robtics | Star Trackers

Een Star Tracker of Sky Tracker is een compact gebouwde equatoriaal opgestelde montering met een beperkt draagvermogen en is bedoeld om met eenvoudige camera's lang belichte astrofotografie te doen.

Omdat de aarde draait, lijkt het alsof de sterren langs de hemel draaien en hierdoor is het noodzakelijk voor lang-belichte astrofotografie om deze beweging nauwkeurig te volgen. Een correct opgestelde Star Tracker kan eenvoudig en automatisch een object in beeld houden.

Als een Star Tracker is uitgevoerd met een zogenaamde autoguide poort (ST4-poort) dan is het mogelijk om de Star Tracker te voorzien van autoguiding en hierdoor loopt het geheel nog nauwkeuriger. Met name voor astrofotografie met wat langere brandpunten kan dit heel wenselijk zijn omdat zeer nauwkeurig volgen door de hogere resolutie steeds kritischer wordt.

Heel belangrijk bij het selecteren van een geschikte Star Tracker is het draagvermogen. Juist bij astrofotografie is een grote mate van overkill belangrijk. Omdat de minste trilling een foto kan verpesten, is het zaak om de montering niet tot het maximum te belasten. Kies eerder voor of een kleinere of lichtere camera of een zwaarder uitgevoerde Star Tracker. Ook het statief heeft hier een grote invloed. Gebruik een zo stevig en stabiel mogelijk statief waar de Star Tracker bewegingsloos op gemonteerd kan worden.

Kunt u niet vinden wat u zoekt of wilt u hulp bij het selecteren van de voor u meest geschikte montering? Neem contact op met Robtics! We helpen u graag!

Laatste reviews

Product toegevoegd aan wishlist
Product added to compare.